2012. november 13., kedd

Rakott krumpli kicsit másképp: nagyon húsos rakott krumpli

Tegnap apával "csavarogtunk" a városban, aztán főzőcskéztünk náluk. Hallott valakitől egy ötletet, és azt csináltuk meg. Leírom a receptet, de mértékegységeket nem írok, egyrészt mert mi két tepsivel csináltunk, másrészt meg a mi házi receptjeinkben nincs mértékegység, csak a hozzávalók, mindent érzéssel kell csinálni:)

Nagyon húsos rakott krumpli

Nos tehát, a hozzávalók:
  • karikára vágott krumpli
  • csirkemell
  • csirkecomb (megfosztva a csonttól - abból jó kis csontlevest főztünk mellé, szóval 2 az 1-ben:)
  • bacon, vagy valamilyen kis szalonna
  • kolbász
  • hagyma
  • zsír
Elkészítés:
  • zsírral kikenjük a tepsit
  • tetszőleges sorrendben lehet csinálni, de mi így csináltuk: 1 sor krumpli, 1 sor hagyma, 1 sor krumpli, 1 sor hús (vegyítve az apróra vágott csirkemellet az apróra vágott combbal), 1 sor hagyma, 1 sor krumpli, és a tetejére az apró kockára vágott szalonna és az apró szeletekre vágott kolbász
  • aztán be a sütőbe és kb. 3/4-1 óra alatt kész:)
Fogyasztás:
  • melegen a legjobb, Márk trükkje, hogy kis tejfölt rak rá.
Előtte

Utána

3 megjegyzés: