2012. november 6., kedd

Pánik elhárítva

Hú, tegnap kis sokkot kaptam, ugyanis törölni akartam egy blogspotos regisztrációmat, és elnéztem és ezt töröltem, ami még nem is lenne akkor probléma, lévén, hogy 2 bejegyzésnél tartottam, de az egész gmail-os fiókomat törölte... Amin mindenem rajta volt, mindenki oda írt, iskolák, munkahely, gyakorlat, mindenki. De hálistennek reggelre helyreállt a dolog, egy barát segítségével visszaállíttattuk:)

Ennek örömére folytatom is!:)

Az még kimaradt, hogy a lakás berendezett, ami jól jött, a nappali kb. üres lenne, ha az én szobámból jött volna a bútor, mert elég picike szobám volt. Nagy segítség, hogy nem kellett gyorsan beszereznünk mosógépet, hűtőt, porszívót stb.
Amit mi hoztunk:

  • a franciaágyam (ehhez ragaszkodtam, mert még egy éves sem volt, plusz itt csak egy egyszemélyes volt, meg a nappaliban a kihúzhatós kanapé, de a kisszobát hálóvá alakítottuk)
  • egy éjjeliszekrény
  • egy nagyobb éjjeliszekrény
  • mikró
  • vasaló
  • egy hatalmas íróasztal (kell is, mert kettőnkre jut egy, és elég sok iratunk van...)
  • egy 60 literes kis fagyasztó (mert a hűtőnek ici-pici a fagyasztórésze, és sok mindent tudunk hozni vidékről)
  • na meg a konyhai dolgok (evőeszközök, poharak, lábasok, fazekak, tálak, tányérok, stb. Ez a rész üres volt)


Tanácsaim az összeköltözéssel kapcsolatban: 

  1. Jól gondoljátok át! Szép dolog, hogy pár hónapja együtt vagytok és ilyesmiket terveztek, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy menni is fog. Alapvető dolog az, hogy legyen legalább egy teljes fizetésetek, vagy megfelelő pénzügyi hátteretek (pl. spórolt pénz, vagy nálunk Márk részét a szülei fizetik, mert megállapodtak, hogy amíg tanul, addig a lakását fedezik) Egy nagyon fontos dolog! Ha bármilyen ici-pici kérdőjel is van bennetek a kapcsolatotokat illetően, akkor nem javaslom az összeköltözést. Mert hiába hiszitek, hogy az összeköltözés megoldja majd a problémákat, ez nem igaz. Pont ellenkezőleg! Az összeköltözés előhozza és felerősíti a problémákat! Csak akkor erősíti az összeköltözés a kapcsolatot, ha az már eleve is erős volt. A gyengébb kapcsolatokat azonban tönkreteheti. 
  2. Ha elhatároztátok, tartsatok ki mellette! Ugyanis lehetséges, hogy valaki nem támogatja, korainak gondolja a dolgot. Általában ezek az anyukák:) Az enyém pl. a kezdetektől támogatott minket, sok felszerelést kaptunk tőlük alkalmakkor, azonban pár héttel előtte bepánikolt és folyton azt kérdezgette, hogy biztosak vagyunk-e benne. Hát mi biztosak voltunk, és sikerült is minden flottul. Úgyhogy csak ajánlani tudom a kitartást:) Márk anyukája mondjuk nehezebben volt meggyőzhető:)
  3. Ha tervezitek az összeköltözést, (valószínűleg eltart egy darabig a lakáskeresés amúgy is, meg hát jól át kell ezt gondolni) mondogassátok a rokonoknak, barátoknak. Meglepően sok segítséget kaphattok ugyanis. Pl. lehet olyan szerencsétek lesz, mint nekünk, és ismerős által találtok egy csodás albérletet, amit az újságban/neten meg se hirdettek. Plusz! Szülinapra, névnapra, karácsonyra, stb. már a lakásba való dolgokat kérhettek, kaphattok. Nekünk így lett meg a konyhai felszerelés. Hol egy csomó kanalat, hol egy kávéfőzt, hol pohárkészletet kaptunk. És szép lassan összegyűlt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése