A legegyszerűbb tejberizs:
Hozzávalók:
- tej
- rizs
- cukor
Elkészítés:
- 1 liter tejhez 1 bögre rizs ideális
- felforraljuk a tejet
- mikor már forr, mehet bele a rizs és a cukor (ízlés szerint)
- lassú tűzön kevergetés mellett addig főzzük, míg a rizs meg nem puhul
Tálalás:
- fahéjjal és cukorral, kakaóval, lekvárral, gyümölccsel, mézzel, kinek-kinek ízlése szerint:)
Felfőzés közben dobálhatsz bele ha van friss gyülcsdarabot, vagy befőttet, vagy ami van. Pár éve rákaptam a juharszirupra, öntetnek lehet belőle erre is csorgatni... :D (vagy az összes kevésbé jó jégkrémféleséget is feljavíthatod vele: én csináltam már úgy, mintha így "tálalnék desszertkülönlegességet"... :D
VálaszTörlésEz a gyümölcsös dolog is jó ötlet:) Nekem a juharszirup nem az igazi, inkább a jó kis szilvalekvár:) De most hogy mondod, nyáron én is ettem fagyival:)
TörlésJégkrémre ha feljavításképpen egy kis keserűcsokit reszelsz és ezen csorgatod ár,vagy egy kis dióval is szórod, stb... hát elég érdekes dolgokat lehet kihozni a rosszabb "eszkimós cuccokból is.
VálaszTörlésA rizshez pedig a meggy illett legjobban gyerekkoromban. ;Đ
aztán volt5 olyan is, hogy Anyukám tojást is felvert bele. Ilyenkor ez viszont már megkíván egy kis mazsolát :) aztán ha nagyon gazdag vagy, főzz belé vaníliát is :)
ízlik ?
xD