Ma ismét sikerült "elrontanom" egy ételt. Paprikás krumplinak készült, de valahogy nem akart elfőni a leve. Viszont a krumpli meg már meg volt főve rendesen, és a virsli is, szóval gyorsan kellett cselekednem. Találtam a hűtőben főzőtejszínt, és azzal, meg egy kis vízzel felöntöttem, úgyhogy paprikás krumpli leves lett ma ebédre. Ha már így "elrontottam", megosztom veletek a receptjét.
Paprikás krumpli leves:
Hozzávalók:
- 1 hagyma
- 1 kg krumpli
- só, bors, paprika, delikát
- tejszín
- virsli
- víz
Elkészítés:
- 1 hagymát felkockázunk, kicsit megdinszteljük
- a felkockázott krumplit belekeverjük, majd ízlés szerint ízesítjük
- felöntjük vízzel, amennyi éppen ellepi
- maxon főzzük, míg fel nem forr, aztán takarék
- ekkor kerül bele a felkarikázott virsli
- mikor a krumpli már megfőtt, jöhet bele a tejszín, és igény szerint még víz
- összerottyantjuk és kész is
A paprikás krumpli sem túl bonyolult recept, ezért ez sem. Kenyérrel vagy anélkül fogyasztható.
Krumplileves!
VálaszTörlésJó ötlet, mert erre most nem gondoltam, - csak úgy, ahogy én szeretném... ha még emlékszek rá. Na majd megcsinálom késő este.
(nem virsli, hanem kolbász, és tejföllel,majorannával, savanyűn kicsit... :) barna kenyér mellé/bele... ;Đ )
Na, örülök, ha ihletet adtam:) Ez ilyen "gyorsan csináljunk vele valamit, mert így nem lesz jó" leves lett:D
TörlésHa így elunod, pici, egy csipetnyi tárkonyt is lehet tenni bele.
VálaszTörlésmegjegyzem:) mondjuk most nincs itthon, de egy köpésre van a bolt:)
TörlésMajdnem mindig az ilyen "elrontott" ételekből összehozott véletlen receptekből lesz a legjobb végeredmény. Fini! :) Hétévégén úgyis csak magamra kell főznöm, tuti megcsinálom. Nyamm. ^^
VálaszTörlésMajd mondd el milyen lett:) Igen egyébként a hirtelen ötletek általában beválnak nálam is:) (most vettem észre, hogy a virsli lemaradt a hozzávalólistáról, pótlom is)
Törlés