2012. december 1., szombat

Lepcsánka/Lapcsánka + szósz

Hihetetlen, hogy itt van egy csomó krumpli, folyton valami krumplisat csinálok, hogy ne romoljon ránk, és csak pár napja jutott eszembe hogy csinálhatnék lepcsánkát is... Pedig a legegyszerűbb krumpliból készült étkek egyike.

Lepcsánka/Lapcsánka:

Hozzávalók:

  • krumpli
  • hagyma
  • liszt
  • tojás
  • só, bors, delikát
Elkészítés:
  • a krumplikat hámozás után nagy lyukú reszelőn lereszeljük
  • hozzáadjuk a tojást/tojásokat (a krumpli mennyiségétől függően), a lisztet, a felaprított hagymát, a fűszereket, míg masszává nem áll össze
  • forró olajban kisütjük
Kapros-fokhagymás-tejfölös Szósz (saját találmány):

Hozzávalók:
  • tejföl
  • fokhagyma
  • bors
  • kapor
Elkészítés:
  • értelemszerűen mindent összekeverünk, míg finom nem lesz:) Én jó sok kaprot tettem bele, meg sok fokhagymát:)
És íme a végeredmény! Jó étvágyat!:)
Lepcsánka/lapcsánka + szósz

3 megjegyzés:

  1. krumpli még, pl. :
    - krumplisaláta (akár hideg sültek mellé is, és magában is)
    - hagymáskrumli ( vagy tésztára borsosan)
    --- jaaa , és ha már saláta, akkor egy időben a majonézes változata is ízlett! stb, majd írok még ami eszembe jut.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az ötleteket, írd bátran ha eszedbe jutna még valami, sok krumplink van és félő, hogy a lakásban megromlik:S

      Törlés
  2. a lepcsánkába is tehetsz fokhagymát!!! :) istenii

    VálaszTörlés