2012. december 11., kedd

Sapkát fel!

Ha bejön a hideg, én egyből előveszem a sapkáimat. Kiskoromban eléggé meghatott a "ki fog hullani a hajad!" fenyegetés. Na meg a homlok- és arcüreggyulladásnak esélyt sem szeretnék adni. Márpedig én ha beteg vagyok, az általában nem egy sima megfázás... Arra is figyelmeztetnek a dokik, hogy ha zárt térbe kerülünk, vegyük le a sapit, nehogy beleizzadjon a fej, mert az szintén rossz hatással lehet az egészségünkre.

Anyukám anno arra tanított (nem csak a sapkákkal kapcsolatban), hogy nem a divat a fontos, hanem az egészség. Na meg, hogy egy darabban jól érezzem magamat. Ne másoknak próbáljak folyton megfelelni, hanem leginkább magamnak.

Azért igyekszem megfelelően összeválogatni a színeket, ami a sapkát-sálat-kesztyűt illeti. Összesen három sapkám van jelenleg: egy sima sötétkék kötött, egy világosabb kék, enyhe csillámokkal, és a mikulásra kapott barna, kötött, füles sapi. Az egyiket kesztyűvel együtt vettem, azon kívül van egy barna színes csíkos kesztyűm és egy sima szürke. Sálból egy krémszínű az új sapihoz, egy kék a sötéthez és a csillogóshoz, és egy sötét színes sál.

Manapság már rengeteg féle-fajta sapkát gyártanak, mindenki megtalálhatja a saját feje búbjára illőt. Tetszenek a különféle állatos sapik is, de egyelőre olyanom még nincs:)

De mindenképpen a lényeg: sapkát fel! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése