2013. március 1., péntek

Márciusi motiváló

Itt a tavasz, a megújulás, újítsunk egy kicsit magunkon is! Itt van néhány tipp, ami feldobja a hétköznapokat:)

  • Tanulj meg minden nap 5 új idegen nyelvű szót! Célszerű olyan nyelven, amin tudsz, így frissen tartod a nyelvtudásod.  De gondolj bele, napi 5 szót megtanulni nem olyan nehéz, de ha felszorzod egy évre, az már 1825 szó! ;) A bátrabbak csinálhatják 10-el:) De akár elkezdhetsz egy teljesen új nyelvet is, bár az valamivel nehezebb.
  • Tanulj meg minden nap 5 új magyar nyelvű kifejezést! Ezzel bővül a szókincsed, választékosabban tudod magad kifejezni, és megtornáztatod az agyad is:) 
  • Minden nap sétálj! Jön a tavasz, friss levegő, egyre jobb időjárás, vétek kihagyni a napi egy sétát:) Ha csak pár megállóra van a munkahelyed/iskolád/ahova menned kell, hanyagold a buszt, inkább sétálj!  De ha van plusz időd, kellemesebb a séta, ha nem sietsz, csak cél nélkül bóklászol a természetben:)
  • Mozogj minden nap legalább 15 percet! Bele számít az őrült ugrálás néhány zeneszámra, vagy a torna, az edzés, a tánc, de a páros testmozgás is;) 
  • Játssz legalább napi 15 percet! Akármekkora munkában vagy, napi 15 percet rá lehet szánni egy kis kikapcsolódásra. Rengeteg fejlesztő játék van az interneten, de bármilyen társasjáték megfelel a célnak! Vagy három az egyben ötlet: ha van kutyád, játssz vele kint. Levegőzöl, mozogsz és játszol:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése