2013. március 3., vasárnap

Albérletfüzet


Már több mint 6 hónapja élünk együtt!:)♥ Ennyi idő alatt kitapasztaltunk már dolgokat, mi hogy jobb, kedvezőbb, hasznosabb számunkra.

Először is, van egy cuki kockás füzetem, amiben egy oldal egy hónap. Az oldal egyik felső sarkában mindig felírom az óraállásokat, minden hó 1-jén (vagy 2-án vagy most épp 3-án...:), így össze tudom hasonlítani a fogyasztásokat.

Felülre kerülnek a bevételek (sajnos nem sok…), aztán egy vonallal elválasztom, és jöhet a kiadás. Nem bontom le minden egyes vásárolt darabra, csak nagyobb csoportokra. Az albérlet díja, és a rezsi az ugye állandó kategória, ezen kívül van még: élelmiszer, háztartás, könyv, gyógyszer, utazás, bérlet, buli, stb.

A havi összegzést természetesen csak akkor tudom megcsinálni, ha minden egyes blokkot elteszünk. Erre van egy kis dobozunk, és tényleg minden vásárlás után várjuk a blokkot. Néhol nem szívesen adnak, néhol már szinte pofátlannak érzem magam, mert megvárom azt a kis fecnit… Ha véletlenül még sem adnak, akkor mikor hazaérünk az az első, hogy felírjuk egy eltett blokkra csoportmegnevezéssel együtt. Pl.: 350Ft (kaja).

Hó végén pedig leülök, szétválogatom a blokkokat csoportok szerint, aztán előkapom a kis számológépem, és számolok. Ez a kedvenc részem:) És pont ezért csinálom kézzel és nem gépen táblázatban. Aztán mindent beírkálok, természetesen ellenőrzés után, és végül összesítést is csinálok.

Így meg tudom nézni, hogy melyik hónapban mennyit költöttünk, mire költöttünk sokat, min lehetne lefaragni, és így alakítjuk ki a következő hónap kiadásait. És mindig örülök, ha valamit kevesebből megoldottunk:) Most például februárban feleannyi vizet használtunk és 4 köbméterrel kevesebb gázt, mint januárban:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése