2013. február 23., szombat

Szombati Szieszta


Mackótestvér

„A fiú története, aki úgy lett férfi, hogy medvévé változott”


Egy kedves, megható, szeretnivaló, és tanulságos mese a szeretetről, testvérekről, családról, felnőtté válásról.

Egy Kenai nevezetű félig férfi, félig még gyerek kalandjait követhetjük végig. A mese elején egy medve miatt elveszíti az egyik testvérét, ezért üldözőbe veszi az illető medvét, majd meg is öli. Ezután a szellemek medvévé változtatják, összetalálkozik két ügyi-fogyi rénszarvassal, és Kodával, a medveboccsal. Utána hol négyen, hol csak kettesben folytatják a kalandokkal teli utat, Kenai testvérének szellemét keresve, aki választ adhat neki a kérdéseire. Közben Denahi, a másik báty üldözi őket bosszúból. A hosszú út során Kenai sokat tanul és mivel más szemszögből is esélye van meglátni a dolgokat, a véleménye is sokat változik.

A kedvencem benne a két együgyű rénszarvas, és a kicsibocs, aki nem tudja befogni a száját:) A rénszarvasok eszméletlen poénokkal dobálóznak, természetesen köszönhető ez a magyar szinkronnak. Szóval a nevetés garantált, de aztán könnyek is, hiszen megható részekkel is meg van tűzdelve. A képi élmény mellett a zene sem elhanyagolható. Nagyon aranyos, kedves, és olykor szomorú dalok színesítik.

Számomra a legnagyobb tanulsága amellett, hogy a szeretet a legfontosabb dolog a világon, az hogy máshogy is lehet látni a dolgokat, nem csak úgy, ahogyan elsőre látjuk. Néha csak picit kell beleélnünk magunkat más helyébe, vagy csak belegondolni, hogy rájöjjünk, máshogyan is lehet gondolkodni, és nem is biztos, hogy a mi igazunk az egyetlen. Ezt sok embernek meg kellene tanulnia – néha én is elfelejtem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése