2013. február 27., szerda

Kritikus délutánok az Apolló Moziban


Az Apolló Art Klubjában új sorozat indul. A sorozat 4 alkalmat foglal magában, minden alkalommal egy-egy kritikus kedvenc filmjét tekinthetjük meg, aztán a kritikus véleményét is megtudhatjuk. A vetítések az Apolló Art Klub tagjai számára ingyenesek. Klubtagsági kártya a pénztárban igényelhető 1000Ft/4 előadás.

Március 4-én, az első alkalommal Kovács András Bálint látogat Debrecenbe. 24 éve tanít, az egyik alapítója a filmelmélet és filmtörténet szaknak az ELTE-n. Ő Michael Haneke – Rejtély című filmét választotta.

Április 19-én Báron György, szerkesztő, filmesztéta, filmkritikus által választott film, Pálfi György –Final Cut lesz látható.

Május 9-én Réz András filmesztéta, műfordító, forgatókönyvíró érkezik, aki szintén oktat az ELTE-n és a Budapesti Média Intézetben. Az ő kedvence Joe Wright - Anna Karenina.

Az utolsó alkalommal június 7-én Puzsér Róbert örvendeztet meg minket látogatásával. A szókimondó, őszinte stílusáról elhíresült kritikus a Csillag születik zsűritagjaként szerzett nagy ismertséget. Az általa választott film Martin Scorsese: Krisztus utolsómegkísértése.

Már csak azért is megéri elmenni, mert 1000 Ft-ért nézhetünk meg 4 filmet, azaz 250 Ft/előadás. Ez igazán méltányos ár. Másrészt, havi egyszeri biztos kikapcsolódást jelent. És nem utolsó sorban szakemberek véleményét is megismerhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése