2013. február 22., péntek

Krumplistekercs

Egy végtelenül egyszerű, kevés hozzávalóból álló, gyors, laktató ételről lesz szó ismét. 3 alapanyagból áll, ezáltal olcsó is. Anyukám nagymamája csinálta ezt sokszor, így anyukám egyik gyerekkori kedvence. Ezért ma a születésnapja alkalmából közösen elkészítettük (meglepinek indult ugyan, de végül közös sütés lett belőle:)


Hozzávalók:
  • krumpli
  • liszt

Elkészítés:
  • A krumplit megfőzzük, közben megsózzuk, aztán krumplinyomóval összetörjük.
  • Ha összetörtük lassan adagoljuk hozzá a lisztet, addig, míg jól gyúrhatóvá nem válik.
  • Ha már megfelelő az állaga, hengert formázunk belőle, és kb 1-1,5 cm vastagságú korongokat vágunk le belőle késsel.
  • Belisztezünk egy sima felületet (nyújtódeszka, asztallap), és a korongokat palacsinta formájúra, laposra nyújtjuk.
  • A palacsinta formájú lapokat bekenjük olajjal, majd feltekerjük és szintén egy hengert kapunk.
  • Az így kapott hengerből csiga formát csinálunk, betesszük a tepsibe, és a tetejét ismét megkenjük olajjal.
  • Ezt minden kis koronggal megcsináljuk, aztán betesszük a sütőbe és addig sütjük, míg barna nem lesz a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése