2013. február 13., szerda

Last minute Valentin-nap

A Valentin-nap egy olyan Amerikából átvett ünnep, mint a Halloween: van aki tartja és van aki nem. Mára kis hazánkban is elég népszerűvé vált ahhoz, hogy a virágboltosok és a csokit áruló boltok ezen a napon nagyobb haszonnal végezzenek.

Én minden nap ugyanúgy szeretem a szerelmemet, de azért nem bánom, hogy van egy ilyen nap is az évben egyszer. Ha az évforduló a kapcsolatunk szülinapja, akkor a Valentin-nap a névnapja. Mivel a saját névnapom is ünneplem, ezért ezt is megtarthatom:)

Íme néhány olcsó last minute tipp Valentin-napra pároknak és egyedül ünneplőknek!

Párban:

  • Gyertyafényes fürdő: ez a program mindig romantikus, még szebbé lehet tenni, ha a gyertyák mellett virágok, virágszirmok is díszítik a fürdőt. A vízbe tehetünk fürdőolajat, fürdősót, vagy habfürdőt. Aztán a többi a fantáziátokra van bízva;) 
  • Közös főzés: tervezzetek meg egy egyszerű menüt vacsorára, amihez közösen vásároltok be, aztán közösen készítitek el, és gyertyafény mellett is elfogyaszthatjátok.
  • Mozi: ha mindenáron moziba akartok menni, Debrecenben ajánlom az Apolló mozit, nincs akkora tömeg, aznap akciós a jegy, és romantikus filmeket vetítenek. De más városban is találni kisebb mozikat, ahol művészfilmeket is lehet nézni.
  • Film: ha nincs kedvetek a tömeghez, válasszatok egy filmet, amit közösen, otthon, kényelmesen nézhettek. Jöhet hozzá a popcorn és egy kis bor, vagy pezsgő, vagy amit kívántok. A filmnek nem muszáj romantikusnak lennie, lehet bármilyen. És akár hagyományt is teremthettek, mint Lily és Marshall az Így jártam anyátokkal című sorozatban a Predátor című filmmel:) 
  • Piknik: habár az idő még nem olyan szép, hogy a pikniket a természet lágy ölén ejtsétek meg, de attól még kivitelezhető. A szobában terítsetek le egy plédet, párnákat, és fogyasszátok a reggelit/ebédet/vacsorát ilyen hangulatban.
  • Sátorozás: szintén nem a természetben, hanem a szobában. Ha nincs hely igazi sátornak, pokrócokból, lepedőkből is megoldható, mint gyerekkorunkban. Csak most a bunker romantikus hellyé változik. Képzeljétek, hogy a csillagos ég alatt fekszetek, akár betehettek egy olyan cd-t is, amin a természet hangjait halljátok.
  • Séta: ha az idő engedi, menjetek sétálni, kézen fogva, andalogva. Esetleg látogassatok el oda, ahol megismerkedtetek, vagy összejöttetek, vagy egy olyan helyre, ami fontos a kapcsolatotok szempontjából. 

Egyedül:
  • Gyertyafényes fürdő: ez a program egyedül is kiváló, jobban elterülhetsz a kádban, közben lágy zene szól, kikapcsolhatsz, relaxálhatsz. 
  • Vásárlás: egyedül vagy barátnőkkel, csapjatok egy nagy shopping-túrát. Vagy csak nézegessétek a kirakatokat, aztán üljetek be egy fagyira vagy sütire a közeli cukrászdába.
  • Szépség-nap: itt az ideje, hogy egy egész napot magadra fordíts. Jöhet az arcmaszk, a manikűr-pedikűr, minden, amitől jobban érzed magad a bőrödben! 
  • Film: ha moziba nem is vágysz a sok szerelmes pár mellé, otthon is tarthatsz filmezős estét egyedül vagy barátnőkkel. A kedvedtől függően válogathatsz csöpögős romantikus filmekből, vagy akár anti-valentin-napi filmekből is (mi anno A pokolból c. filmet néztük Johnny Deppel, ami Hasfelmetszőről szól:)
  • Főzés: egyedül vagy barátnőkkel, de főzni jó! Kikapcsol és az eredményét el lehet fogyasztani. Én közben Szex és NY részeket szoktam nézni, mert már láttam mindet, ezért nem kell állandóan odafigyelnem, elég ha hallgatom és jót derülök rajta.
  • Szex és NY maraton: ha már százszor láttad, akkor is jó megnézni, vicces, szerethető, esendő szereplőkkel. A szingli életről szól, de a végén persze adott a happy end, ez elősegítheti, hogy te is pozitívabban állj hozzá a mostani helyzetedhez. 
  • Bulizz: nem csak te vagy egyedül Valentin-napon, hanem sok más sorstársad is, köztük számos helyes pasi! A szépség-nap után öltözz ki, szedd össze a szingli barátnőket és irány egy jó buli! Sok szórakozóhely ilyenkor külön programmal, akciókkal várja a vendégeit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése