2013. február 8., péntek

Borsófőzelék

Márk a kapcsolatunk elején közölte, hogy ő mindent megeszik, de nem szereti a májat és a főzelékeket. Mára a krumplifőzelék és a borsófőzelék lett a kedvenc étele:) Íme az egyszerű, gyors recept.

Borsófőzelék:

Hozzávalók:

  • borsó (konzerv, befőtt, fagyasztott vagy nyers)
  • kis olaj
  • tejföl (1,5-2dl)
  • 3 fakanál liszt
  • só, bors, paprika, majoranna
Elkészítés:
  • Ha konzervből vagy befőttből csináljuk, elég kicsit odatenni, felforralni (mindenképpen legyen rajta lé), aztán jöhet is a rántás
  • Ha nyers borsóból készítjük, akkor odatesszük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a borsót.
  • Ha fagyasztott borsóból csináljuk, akkor kicsit kevesebb víz is elég, mert mikor kienged levet fog ereszteni.
  • Ha felfőtt a lé, kis lángra vesszük, megfűszerezzük ízlés szerint.
  • Ha már majdnem megfőtt a borsó, megcsináljuk a rántást.
  • rántás: egy kis edénybe kevés olajhoz hozzáadunk 3 fakanál lisztet (a lényeg, hogy felvegye), hozzá a paprika, és kicsit megpirítjuk. Ezután megy bele egy kis doboz tejföl. Elzárjuk a gázt alatta, kész a rántás.
  • a borsó levéből átmerünk 8 evőkanálnyi levet, csomómentesre keverjük. Ezt a lépést addig ismételjük, míg elég híg nem lesz a rántásunk.
  • a rántást hozzákeverjük a borsóhoz, összekeverjük, összerottyantjuk, és kész is!
Extra:
  • én virslit vagy kolbászt szoktam hozzá kisütni
  • de van aki tükörtojást csinál hozzá
  • vagy egy kis pörkölttel is nagyon finom
Jó étvágyat hozzá!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése