2013. május 3., péntek

Time together

Ültess!

Itt a tavasz, most már úgy tűnik végre marad is, hát virágozzon fel körülöttünk a világ!:)

Aki kertes házban lakik, az már valószínűleg ősszel megtette a kezdő lépéseket, és már régen virágzik a kiskertje. De ha nagyobb terület van kialakítva hasonló célokra, most jött el az ideje annak, hogy elvessük a babot, borsót, krumplit, stb. Vagy díszíthetjük a kertet facsemetékkel is. 

Aki bérházban lakik, az se szomorkodjon, számos helyen lehet olcsón beszerezni virágládákat. És az ablakpárkányon is lehet helyet szorítani néhány cserépnek. Ha csak ilyen kis helyek állnak rendelkezésre, a virágládába mehetnek a színesen virító virágok, az ablakpárkányba pedig mondjuk fűszernövények, amelyeket egyébként is megvásárolnánk. 

Ugyan még elvileg nincs itt a szúnyogszezon (bár engem már elkapott egy...), de érdemes felkészülni az érkezésükre. Néhány növény szúnyogriasztó hatással rendelkezik, ha mást is úgy szeretnek a szúnyogok, mint engem, akkor érdemes kipróbálni! Szúnyogriasztó növények például a babér, a bazsalikom, a borsmenta, a cédrus, a citromfű, a citromillatú eukaliptusz, a fokhagyma, a kakukkfű, a körömvirág, a levendula, a muskátli, a rozmaring.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése