2013. május 18., szombat

Szombati Szieszta

Eurovíziós Dalfesztivál 2013

Most egy élő műsort fogok ajánlani. Ma este közvetítik az M1-en az Eurovíziós Dalfesztivált élőben Malmőből. Előtte pedig Elővízió címmel felvezető műsor is lesz, ahol több érdekességet megtudhatunk a versenyről, az előadókról, a dalokról, stb.

És hogy miért is olyan jó ez? Mert idén is képviselteti magát kis hazánk, most ByeAlex Kedvesem című dalával, amivel ma este tizenhetedikként lép színpadra.

A Kedvesem elég sok kritikát kapott, jót és rosszat is bőven. Nekem speciel tetszik, maga a kedvesem megszólítás szerintem nagyon édes, és sokkal szebb mint a bébi és társai. A dallam számomra megnyugtató, kellemes, ahogy a szöveg is. Ez persze saját vélemény, nem akarom és nem is fogom ráerőltetni senkire. Mindenki gondoljon, amit szeretne:)

Külföldön nagy sikere lett a dalnak, youtobe-on több feldolgozása is van. Többen felénekelték, akik nem magyar anyanyelvűek (például ő), de olyanok is akadtak, akik lefordították saját anyanyelvükre (többek között olaszra, spanyolra, észtre, szerbre is) és úgy énekelték el. 
Ami viszont biztos, hogy akár tetszik, akár nem ByeAlex minket képvisel ma este odakint. Csütörtökön elsőként jutott tovább az elődöntőből a legjobb 26 közé (habár az eredmény nem sorrendben lett nyilvánosságra hozva). És akár tetszik a Kedvesem, akár nem, a szerző és a dal pocskondiázása helyett jobb ha inkább szurkolunk neki, hogy ha már idáig eljutott, minél jobb helyen végezzen!:) Hajrá Alex!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése