2013. július 19., péntek

Time Together

XVIII. Szoboszlói Folkhétvége - Népzenei, népművészeti fesztivál

Aki szereti a népzenét és a népművészetet, annak ott a helye már ma Hajdúszoboszlón a Folkhétvégén. Számos népzenei koncerttel várják a látogatókat. Valamint egész hétvégén kézműves vásárban lehet nézelődni - mert hogy bemutatót is tartanak - , és természetesen vásárolni. Részletes program ITT olvasható.

Campus Fesztivál


Ugyan idén egy kicsit áthelyeződött a helyszín a stadion építése miatt, de ez csak színesebbé tette a fesztivált. Hiszen idén a vidámpark is a fesztivál területéhez tartozik, kihasználva a játékok nyújtotta lehetőségeket. Már szerda óta koncerteznek nagy hírű, és kevésbé ismert zenekarok - többek közt szombaton fellép apukám zenekara is. A Rover szombaton a MÖSZ sátorban csap a húrokba. 

A koncertek mellett az "ottlakókat", illetve a korán kifáradókat több program várja a játékostól az agyalóson át. Részletes programok ITT olvashatóak.


Érték, szépség: Herend

Július 12-én a debreceni Kölcsey Központban különleges kiállítást nyitottak meg. A tárlaton 500 termék tekinthető meg, amelyek összértéke meghaladja az 50 millió forintot. A Herendi porcelán 2001. óta a Magyar Örökség rész, idén pedig Hungarikummá nyilvánították. Érdemes ellátogatni a kiállításra, nem csak azért, mert augusztus 8-ig ingyenesen megtekinthető, hanem azért is, mert kulturális élmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése