2013. július 8., hétfő

Szombati Szieszta

Valamiért imádom Stephen Kinget. Nem minden művét, mert pl. A bilincsben címűt elkezdtem, de valahogy nem tetszett, és azóta is ott van a polcon (anyáéknál), megjelölve az oldalt, ahonnan majd egyszer folytatni fogom. Viszont Az írásról című könyvét imádtam, melynek első fele önéletrajz, a másik fele pedig az írás bemutatása általa. De most egy félig megkezdett könyvéről fogok írni, amiből sorozat készült, a napokban kezdték el vetíteni.

Stephen King: A Búra alatt (Under the Dome)

A két kötetes könyv egy kisváros, Chester's Mill történetét meséli el. Egy szép őszi napon a semmiből egy búra szerű valami veszi körbe a várost, a pontos határainál elvágva a külvilágtól. Sem a bent rekedtek, sem a kinti világ nem érti az egészet, de próbálkoznak megszüntetni a helyzetet. 

A városban ragad egy volt katona (a foglalkozásával teljesen ellentétben áll a neve: Dale Barbara, becézve Baribie), akit a búra megjelenésének pillanatában épp elhagyni készült a kisvárost egy verekedés miatt, amit a város legbefolyásosabb emberének fia és haverjai kezdeményeztek. De ezek szerint a sors is úgy akarta, hogy Barbie a városkában ragadjon. Valamint, mivel egy hétvégi napon történt az incidens, ezért sok lakos a búrán kívül ragadt, így megfogyatkozott az orvosok és a rendőrök száma is.

A könyvnek a stílusát imádom, legfőképpen a fejezetek végi ütős mondatokat. A sok szereplő néha zavaró, de pár mondat után általában rájön az ember, hogy ki is az éppen szóban forgó személy. 

A sorozat már a legelején átírt sok tényezőt, de pont ezért vagyok kíváncsi rá, hogy mi maradt, mi lett más, és ha más lett, azt hogyan fogják tovább vinni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése