2013. július 28., vasárnap

Szombati Szieszta

Mostanában nosztalgikus hangulatban vagyok, és hát kellett valami szinkronos sorozat, amit nézhetek/hallgathatok főzés, takarítás, kreatívkodás közben. Így a mai ajánlóban egy több mint tíz évvel ezelőtti sorozat. (Bár érdekes, a problémák ugyanazok ma is: tinialkoholizmus, elkényeztetett gyerek öngyilkossági kísérlete, drog, szerelmi háromszög, stb.)

Narancsvidék (The O.C.)


Newport-ban (Dél-Kaliforniában) játszódik a történet. Az első részben megismerünk egy zűrösnek látszó, de rendes fiút, aki bajba keveredett. Egy ügyvéd és családja végül magukhoz veszik, mert a fiúnak nincs otthona, szülei elhagyták, a bátyja börtönbe került. Így lesz Ryan (a zűrös fiú) Seth (a kocka srác) mostoha tesója, és a vendégház újdonsült lakója. Ezzel belecsöppen a gazdagok és szépek mindennapjaiba, ami természetesen nem megy zökkenőmentesen a szegény fiúnak. Lesz itt bunyó, csalás, csábítás, lopás, csajok, ivás, szerelem, csalódás, és minden, ami egy amerikai tinisorozatba kell.

Megismerjük továbbá a lányokat is. Summer locsifecsi, Seth nagy szerelme, bár a lány nem is ismeri a fiút. Marissa pedig az anyja árnyékában élő lány, akinek a családja hamarosan szétesik, és ezáltal ő sem sokáig marad egyben.

Amiért szeretem: (amellett, hogy praktikus főzés mellé) mert elhozza a tinikorom, amikor futott ez a sorozat eredetileg. Plusz a szereplőket hamar meg lehet kedvelni az esetlenségükkel. Bár Ryan reakciói néha idegesítenek, valamint Marissát se kedvelem kimondottan. De Seth és Summer jók együtt:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése