2013. július 9., kedd

Borsós tészta

Ezt a receptet akkor ajánlom elkészíteni, ha hirtelen sok a borsó, és gyorsan kell valami egyszerű étel.

Hozzávalók:

  • tészta
  • borsó
  • hagyma
  • tejföl
  • fűszerek

Elkészítés:
  • Kifőzzük a tésztát.
  • Közben felaprítunk egy nagy fej hagymát (vagy többet, ízlés szerint).
  • Kis olajon megdinszteljük a hagymát, aztán jöhet rá a borsó, és a fűszerek (só, bors, paprika, delikát).
  • Egy darabig pirítjuk (mintha pörköltöt készítenénk), aztán hozzáöntünk egy kis vizet, hogy éppen ellepje (mintha főzeléket csinálnánk).
  • Ha megfőtt a borsó, és maradt rajta lé, akkor hozzákeverjük a tejfölt. Ha túl híg, egy kis lisztet is belekeverünk, hogy szószosabb állaga legyen.
  • Összekeverjük a borsós szószt a tésztával. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése