2013. július 5., péntek

Time Together

VI. Tiszacsegei Halászlé fesztivál

Július 6-án a híres csegei halászlé fesztiválját rendezik meg immáron hatodik alkalommal. A rendezvény célja a "csegei halászlé" és a Tisza-parti város turisztikai kínálatának népszerűsítése. A fesztivál középpontja természetesen a szabadban főzött halészlé, amit ezen a napon fél áron kínálnak. Idén újdonságként a szabadban sütött halat is megkóstolhatják az érdeklődők.

Helyi ínyencség a korhely halászlé, amely a hagyományoshoz képest tejföl, mustár, citrom és babérlevél hozzáadásával készül. A tavalyi fesztiválon mintegy 3000 adag halászlé fogyott el, az idén is hasonló érdeklődésre számítanak. A halászlé mellett az odalátogatók kedvencei közé tartozik a helyben készített többféle előétel: a haltepertő, az olajos hal és a füstölt harcsa.

A gasztronómiai élmény mellett egész napos programok várják a gyerekeket, felnőtteket egyaránt. Népi játszóház, szabadtéri játékok, lufihajtogató bohóc, folklór műsorok, csikósbemutató, sétakocsikázás, ugrálóvár, sörsátor és népi iparművészek kirakodó vására színesítik, sőt fellép többek között Tóth Gabi és Oláh Gergő is.

A debreceni vidámpark korlátlan használata

Július 6-án 9 és 28 óra között a debreceni vidámparkba látogatók egy jegy megvásárlásával egész nap korlátlanul használhatják a vidámpark játékait. Ez azt jelenti, hogy bármelyik játékot bármennyiszer kipróbálhatnak a látogatók. A Vidámpark ezzel a kezdeményezéssel igyekszik közelebb hozni a programot a családokhoz. A karszalagok ára a vidámparki belépőjegyet is tartalmazza.
Árak:
  • gyermekeknek (14 éves korig): 2 000 forint
  • felnőtteknek: 3 000 forint
  • kísérő karszalag: 2 000 forint

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése