2013. április 23., kedd

Amiken mi spórolunk

Fűtés: másfél szobás az albérlet, mikor a nagy hidegek voltak csak a félszobát használtuk, ahol elég volt a gyújtóláng, csak néha tekertük fel kicsit. A nagyszobában egész télen csak gyújtólángon ment a fűtés, kivéve ha vendégek jöttek, vagy Márk ott tanult az államvizsgájára. A konyhát nem fűtjük, mert annyira aprócska, hogy egy teafőzéstől felmelegszik:) A fürdőben pedig egy radiátor van, amiben kering a meleg víz, merthogy az távhőről érkezik. Ez kellően felfűti a fürdőt. És természetesen, ha elmegyünk itthonról, levesszük a fűtést minimumra. Így hálistennek a fűtésre nem költünk nagy összegeket. 

Víz: nem folyóvízben mosogatunk, hanem vagy lavór vagy műanyagtálak segítségével. Ketten vagyunk, mosni nem kell sűrűn. Fürdeni pedig mindig együtt fürdünk, így sokkal kevesebb vizet használunk minden alkalommal, mintha külön fürdenénk, vagy külön zuhanyoznánk. Azóta ha kevés az idő ketten zuhanyzunk, lemértük, így az együtt fürdésnél is kevesebb víz fogy egy alkalommal.

Áram: nem égetjük a lámpákat feleslegesen, mindent kihúzunk használat után a konnektorból, illetve éjszakára lekapcsoljuk a kis piros kapcsolókat a hosszabbítókon.

Tv: beköltözéskor a lehető legolcsóbb tv+internet megoldást választottuk. A tv-t nem is sokat nézzük, így a legkisebb csomagot választottuk. Persze nem az alap 3 csatornásat, hanem eggyel nagyobbat, mert a sportcsatorna azért muszáj Márknak:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése