2013. április 9., kedd

Adj egyet ajándékba!

Olaszországi mintából kiindulva Magyarországon is hódít a +1 akció. A kezdeményezés lényege, hogy az ember a saját fogyasztásán felül kifizet még egyet az akcióhoz csatlakozó üzletek valamelyikében, amit majd egy rászoruló vehet igénybe. Az eredeti ötlet kávéról szólt, aztán ez kiterjedt szinte mindenre. A magyarok még kreatívabbak, élelmiszer, kávé, péksüti mellett már színházjegyet, hajvágást, ruhát is lehet pluszban kifizetni.

Párnap alatt 8000 lájkolója lett a mozgalmat hirdető facebook oldalnak, és egyre több üzlet csatlakozott országszerte. A járókelők figyelmét a csatlakozó üzletekre kihelyezett +1 kávéscsésze matrica hívja fel az akcióra.

Debrecenben nemrég kapcsolódott be az első üzlet, a Gambrinus Kávé és Édesség a Gambrinus Közben. Náluk a kávé 99 Ft, és a felajánlott adagok blokkját egy átlátszó dobozban gyűjtik, így ha egy rászoruló arra jár egyből láthatja, hogy van-e felajánlás a számára.

Azért tetszik nagyon ez a fajta adományozás, mert
  • nem nagy összegekről van szó
  • nem pénzadomány, amit ki tudja mire költenek, hanem olyan hasznos dolog, amire ténylegesen szükségük van
  • biztos vagyok benne, hogy rászorulókhoz kerül a felajánlás, nem kallódik el
  • én is örülnék, ha rászorulóként ilyennel találkoznék

Itt egy térkép, amin be vannak jelölve a résztvevő üzletek. Ezt folyamatosan frissítik, így érdemes sűrűn nézegetni. Én mindenkinek szívből ajánlom az adományozást, hiszen nem lehet tudni mikor kerülünk át a másik oldalra...

Ti mit szóltok hozzá? Fogtok adományozni?:)

2 megjegyzés: