Egy végtelenül egyszerű, kevés hozzávalóból álló, gyors, laktató ételről lesz szó ismét. 3 alapanyagból áll, ezáltal olcsó is. Anyukám nagymamája csinálta ezt sokszor, így anyukám egyik gyerekkori kedvence. Ezért ma a születésnapja alkalmából közösen elkészítettük (meglepinek indult ugyan, de végül közös sütés lett belőle:)
- krumpli
- liszt
- só
Elkészítés:
- A krumplit megfőzzük, közben megsózzuk, aztán krumplinyomóval összetörjük.
- Ha összetörtük lassan adagoljuk hozzá a lisztet, addig, míg jól gyúrhatóvá nem válik.
- Ha már megfelelő az állaga, hengert formázunk belőle, és kb 1-1,5 cm vastagságú korongokat vágunk le belőle késsel.
- Belisztezünk egy sima felületet (nyújtódeszka, asztallap), és a korongokat palacsinta formájúra, laposra nyújtjuk.
- A palacsinta formájú lapokat bekenjük olajjal, majd feltekerjük és szintén egy hengert kapunk.
- Az így kapott hengerből csiga formát csinálunk, betesszük a tepsibe, és a tetejét ismét megkenjük olajjal.
- Ezt minden kis koronggal megcsináljuk, aztán betesszük a sütőbe és addig sütjük, míg barna nem lesz a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése