Jön a tavasz, ismét jön a megfázás, influenza-szezon. Tegnap megláttam ezt a képet valahol Facebookon, és egyből eszembe jutott az általunk csak "Hagymagyógyszer"-nek nevezett házi praktika megfázásra.
Nagymamám mindig mondogatja még ma is, hogy "jányom a hagyma orvosság". Tőle kaptuk ezt a tippet is, ugyanis nagy rajongója a természetes gyógymódoknak, és több tíz éve gyógyszereket sem szed egyáltalán.
Pucold meg a hagymát, vágj egy lyukat a közepébe, tömd tele cukorral, majd hagyd állni 24 óráig. Azután vegyél be belőle egy-egy kanállal. Érződik rajta a hagyma íze, de csak gyengén.
A mi módszerünk: Egy fej hagymát megpucolni, apró kockákra vágni, majd hozzákeverni a cukrot. Így az egész hagymát felhasználjuk. Mi befőttes üvegben szoktuk csinálni, szintén állni hagyjuk, aztán a levét fogyasztjuk. Ha nagyobb a baj, akkor a lé mellett a hagymakockákat is elfogyasztjuk. Nálunk bevált:)
Nektek milyen praktikáitok vannak megfázásra?:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése