Márk a kapcsolatunk elején közölte, hogy ő mindent megeszik, de nem szereti a májat és a főzelékeket. Mára a krumplifőzelék és a borsófőzelék lett a kedvenc étele:) Íme az egyszerű, gyors recept.
Borsófőzelék:
Hozzávalók:
- borsó (konzerv, befőtt, fagyasztott vagy nyers)
- kis olaj
- tejföl (1,5-2dl)
- 3 fakanál liszt
- só, bors, paprika, majoranna
Elkészítés:
- Ha konzervből vagy befőttből csináljuk, elég kicsit odatenni, felforralni (mindenképpen legyen rajta lé), aztán jöhet is a rántás
- Ha nyers borsóból készítjük, akkor odatesszük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a borsót.
- Ha fagyasztott borsóból csináljuk, akkor kicsit kevesebb víz is elég, mert mikor kienged levet fog ereszteni.
- Ha felfőtt a lé, kis lángra vesszük, megfűszerezzük ízlés szerint.
- Ha már majdnem megfőtt a borsó, megcsináljuk a rántást.
- rántás: egy kis edénybe kevés olajhoz hozzáadunk 3 fakanál lisztet (a lényeg, hogy felvegye), hozzá a paprika, és kicsit megpirítjuk. Ezután megy bele egy kis doboz tejföl. Elzárjuk a gázt alatta, kész a rántás.
- a borsó levéből átmerünk 8 evőkanálnyi levet, csomómentesre keverjük. Ezt a lépést addig ismételjük, míg elég híg nem lesz a rántásunk.
- a rántást hozzákeverjük a borsóhoz, összekeverjük, összerottyantjuk, és kész is!
Extra:
- én virslit vagy kolbászt szoktam hozzá kisütni
- de van aki tükörtojást csinál hozzá
- vagy egy kis pörkölttel is nagyon finom
Jó étvágyat hozzá!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése