2013. június 8., szombat

Szombati Szieszta

A lehetetlen (The Impossible)

A 2012-es film a 2004-es nagy szökőár megfilmesítése, részben katasztrófafilmként, de inkább családi drámaként. Egy öt tagú család igaz történetét ismerjük meg a filmből. Karácsonyozni mennek Thaiföldre, egy gyönyörű tengerparti helyen szállnak meg. 26-án azonban a paradicsom pokollá változik, a család tagjai elszakadnak egymástól.

A női főszereplő, Naomi Watts, akit Golden Globe-díjra és Oscar-díjra is jelöltek. Kiemelkedő szerintem a nagyobbik fiú, Tom Holland alakítása is, fiatal létére nagyon tehetséges. Az apa, Ewan McGregor, aki ugyan kevesebb időt kapott a filmben, de ez a kevés idő is elég volt számára a kibontakozáshoz. 

Én már a film trailerét megkönnyeztem, muszáj volt ezért megnéznünk:) Nagyon megrázó, félelmetesen lebilincselő alkotás. A hideg futkosott a hátamon, és arra gondoltam, mi lett volna, ha mi kerülünk hasonló helyzetbe. 
A legdurvábbak a víz alatti jelenetek, amikor a testeket csak úgy dobálja, sodorja a víz. Ilyenkor van, hogy aláfestő zene sincsen, ettől még hatásosabb az egész. A vége számomra kicsit elnagyolt, összecsapott, és van benne egy fölösleges feszültségkeltő jelenet, de nem szeretnék spoilerezni, tessék megnézni!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése