2013. június 12., szerda

Pörkölt

Ez egy általános pörkölt recept, én csináltam már tyúkból, disznóból. Az alapja minden húsnál ugyan az, csak a főzési idő tér el, esetleg a fűszerek:)
Hozzávalók:
  • hagyma
  • hús
  • fűszerek (paprika, só, bors, delikát)
  • pörköltkocka
Elkészítés:
  • 2 fej hagymát kockára vágunk, kevés olajon megdinszteljük
  • hozzáadjuk a husit és a paprikát, jól elkeverjük
  • ezután jöhet a só, bors, delikát, ízlés szerint
  • rátesszük a fedőt, de gyakran kevergetjük - kb 1/4 óráig pörköljük így
  • ezután felengedjük vízzel, hogy még ne lepje el 
  • nagy lángon felfőzzük, aztán takarékra vesszük. Közbe kevergetjük, kóstolgatjuk néha.
  • ha nagyon elfőné a levét, pótolhatjuk közbe. Én jó szaftosan szeretem:)
  • Ha igényeljük, mehet bele egy pörköltkocka, mikor már majdnem megfőtt a hús.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése