2013. június 15., szombat

Szombati Szieszta

Ma dupla ajánló következik: egy könyvet és a belőle készült filmet mutatom be:)

Lenyűgöző teremtmények (Beautiful Creatures)

A könyv

Egy fiúról szól, Ethan-ről, aki egy kisvárosban él ahol semmi meglepő, vagy kiszámíthatatlan nincsen. Alig várja a gimnázium végét, hogy végre leléphessen az unott városkából, világot lásson és egyetemre menjen. Azonban egy lány, Lena, a helyi remete rokona érkezik Gatlinbe, aki igencsak felkavarja a helyet. A lány zárkózott és furcsa, azaz más, ami a helyieknek nagyon nem tetszik. Kivéve persze Ethan-t, aki szinte rögtön beleszeret a lányba, így elvesztve a gimnáziumi társadalmi hierarchia élén álló helyét.

Nem fogok spoilerezni, de a címéből is kiderül, hogy nem átlagos emberekről lesz benne szó. Sok természetfeletti furcsaság van benne, de olvasmányos, néhol izgalmas, nehéz letenni:) Habár szerintem a hossza túlzás, sokkal kevésbé elnyújtva élvezhetőbb lett volna, de így is hamar elfogy:) 

Már folytatása is van: a Beautiful Darkness, a Beautiful Chaos és a Beautiful Redemption. Ha be tudom szerezni őket, lehet, hogy elolvasom majd, mert az első könyvnek úgy van vége, hogy az olvasó csak értetlenül pislog, hogy és akkor hogyan tovább?

A film
Olyan sokszor csalódok filmekben, amiket megelőzött a könyvváltozat... Mégis mindig megnézem a filmváltozatokat:) Itt is elég sok csalódás ért, kiírtak szereplőket, itt-ott átírták a sztorit (a vége például teljesen más), ráadásul a főszereplők egyáltalán nem feleltek meg az elképzeléseimnek. Számomra teljesen ismeretlen szereplők játszanak benne, Jeremy Irons-t és Emma Thompson-t leszámítva.

De, ha a könyv olvasása nélkül nézi meg valaki, az nemigen fog csalódni benne. Főleg ha szereti a természetfeletti dolgokat romantikával átszőve. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése