2013. november 10., vasárnap

Szombati Szieszta

Szex és New York


Ez egy örök klasszikus csajos sorozat:) Amerikában '98-ban, nálunk 2002-ben került műsorra, és néhány csatorna a mai napig szívesen vetíti időközönként. Nálam ez az a sorozat, ami állandó része a gépem memóriájának. Ha takarítok, főzök, mosok, és épp nincs semmi szinkronos sorozat, amit hallgathatnék közben, akkor ezt veszem elő. Kiválasztok egy részt véletlenszerűen, és indulhat a munka:)

A sorozat négy New York-i szingli nő életét mutatja be Carrie, az újságíró narrációjával. Mindannyian, még ha nem is mindig vallják be, a Nagy Ő-t keresik, több-kevesebb sikerrel. Bepillantást nyerünk a nagyvárosi szingli élet előnyeibe és hátrányaiba, és a női-férfi kapcsolatokba egyaránt. Néha képtelennek tűnő, máskor viszont roppantul testhezálló történeteket élhetünk át velük. Olykor velük sírunk, de legtöbbször velük nevetünk.

Carrie Bradshaw hetente megjelenő rovatában teljesen nyíltan ír minden témáról, ami őt vagy barátait érinti. És emellett kitartóan keresi a szerelmet, olykor a legrosszabb személyeknél. Samantha Jones ezzel szemben a szexuális éhségéről híres, és hogy minden nap más pasit visz fel magához. Charlotte York menthetetlenül romantikus, jólnevelt, optimista, és határozott célja van: férjhez menni szerelemből, lehetőleg egy befolyásos férfihoz. Miranda Hobbes magabiztos ügyvéd, akinek a karrier az első. Kemény nőnek tűnik, amit cinizmussal párosít, viszont négyük közül ő talán a legrealistább. De egy biztos: a barátságuk örök.

Egyikük élete sem egyszerű, de pont ez a nagyszerű bennük. Néha az erős Mirandával, néha a naiv Charlottal, vagy a nagyszájú Samanthával, esetleg Carrie döntéseivel tudunk könnyedén azonosulni. 

"Sajnos nem mindig válnak valóra az álmaink, viszont az igaz barátaink mindig mellettünk állnak, hogy kijózanítsanak."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése