2013. november 3., vasárnap

Szombati szieszta

A bakancslista (The Bucket List)

A milliárdos Ed (Jack Nicholson) nem hiába milliárdos, ahol tud, spórol a dolgokon. A kórházában például úgy határoz, hogy csak két ágyas szobák lehetnek, kizárt a magánszoba. Később viszont pórol jár, ugyanis a saját kórházába kerül, mint beteg, ráadásul szobatársa is lesz, Carter Chambers (Morgan Freeman), akit nem vet fel a pénz. A két öreg eleinte nem szimpatizál egymással, de mivel minden idejüket együtt töltik, jobban megismerik egymást. A bakancslista pedig örök barátokká kovácsolja őket.

A bakancslista azon dolgok listája, amelyeket meg akarunk tenni, mielőtt meghalunk, azaz feldobjuk a bakancsot. Ez a két főszereplőnek nem is olyan távoli, hiszen mindketten halálos betegséggel küzdenek. A milliárdos Ed pénzének segítségével mindkettejük listáján elkezdik kipipálni a bejegyzéseket.

Nagyon jó film, sokat lehet rajta nevetni, de akár sírni is. Egy vagy több pillanatig aztán el lehet gondolkodni a saját életünkön. Vajon mennyire élünk igazán? Mi szerepelne a saját bakancslistánkon? És vajon mennyire igyekszünk álmaink elérésében így, hogy nem tudjuk mennyit élhetünk még?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése