2013. augusztus 5., hétfő

Szombati Szieszta

True Blood - Inni és élni hagyni

A Ture Blood palackozott szintetikus vér, ami segítségével a vámpírok nem szorulnak rá az emberi vér fogyasztására (persze azért az az igazi), így szabadon járkálhatnak, mert kevésbé jelentenek veszélyt az emberekre. Néhányuk szívesen be is illeszkedne, míg mások marad(ná)nak az eredeti szokásaiknál. Az emberek is megoszlanak, sokan nem nézik jó szemmel, hogy éjszaka ezek a lények kikelnek a sírjaikból. De akadnak támogatóik is szép számmal.

A történet Bon Temps-ban játszódik, főszereplője Sookie Stackhouse, aki pincérnőként dolgozik egy helyi bárban. Ő nem vámpír, viszont születése óta meg van a maga keresztje: gondolatolvasó. Ezért felüdülést jelent neki a vámpírok társasága, hiszen az ő gondolataikat nem hallja. Bele is szeret egyikükbe, Bill Comptonba.

A sorozat már a 6. évadnál jár, az HBO sugározza, az előző évadok már mind elérhetőek szinkronosan és eredeti nyelven is. Egy rész 50 perc körül van. 18-as korhatáros, ami nem véletlen: tele van erőszakos, véres jelenetekkel, és a szexualitást sem intézik el a takaró alatti jelenetekkel. Mindenki saját felelősségre fogyassza!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése