Ez egy általános pörkölt recept, én csináltam már tyúkból, disznóból. Az alapja minden húsnál ugyan az, csak a főzési idő tér el, esetleg a fűszerek:)
Hozzávalók:
- hagyma
- hús
- fűszerek (paprika, só, bors, delikát)
- pörköltkocka
Elkészítés:
- 2 fej hagymát kockára vágunk, kevés olajon megdinszteljük
- hozzáadjuk a husit és a paprikát, jól elkeverjük
- ezután jöhet a só, bors, delikát, ízlés szerint
- rátesszük a fedőt, de gyakran kevergetjük - kb 1/4 óráig pörköljük így
- ezután felengedjük vízzel, hogy még ne lepje el
- nagy lángon felfőzzük, aztán takarékra vesszük. Közbe kevergetjük, kóstolgatjuk néha.
- ha nagyon elfőné a levét, pótolhatjuk közbe. Én jó szaftosan szeretem:)
- Ha igényeljük, mehet bele egy pörköltkocka, mikor már majdnem megfőtt a hús.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése