2013. október 28., hétfő

Szombati Szieszta

Garvitáció (Gravity)

Ritkán járunk moziba. Egyrészt ezzel is spórolunk, másrészt sokkal kényelmesebb otthon a kanapén, minden zavaró tényező nélkül filmet nézni. De! Vannak olyan filmek, amikért érdemes elmenni a moziba. Ilyen film a Gravitáció, méghozzá 3D-ben.

A film az űrben játszódik, ahol a kezdő dr. Stone (Sandra Bullock) és a már profi Kowalsky (George Clooney) egy űrállomáson tevékenykednek, amikor baleset éri őket: egy meteorraj elpusztítja az űrállomást, őket pedig elsodorja a végtelen világűrbe. Ezután kettejük kalandjait követhetjük, ugyanis minden kapcsolatuk megszakadt a bázissal. Csak egymásban bízhatnak, ráadásul fogytán a levegő és az üzemanyag, amin a pánikolás nem segít.

Csodálatos a film, érdemes 3D-ben megnézni. A képi látvány fantasztikus, mikor a Földet látjuk ekkora távolságból, a napfelkelte vagy épp a napnyugta csodáját. Ráadásul az egész film egy nagy "izgulás". Végig szorítottam a karfát és Husi kezét felváltva. Ahogy beindul a cselekmény, nem nagyon van olyan pontja a filmnek, mikor nyugodtan fellélegezhetnénk. 


A film megnézése után az első gondolatom az volt, hogy hiába ez a csodálatos kilátás, ha lehetőségem lenne, akkor se mennék fel az űrbe. Borzalmasan átérezhető az a magány, mikor a főhős a végtelenségben pörög, teljes a csend, fogytán az oxigén, és fogytán a remény...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése